Skolkonserter

Varje år bjuder Gävle Symfoniorkester flera tusen barn på ett lustfyllt insteg til den symfoniska världen genom olika konserter. Skolkonserter är en del av allt som erbjuds och ligger i Kulturtrappan.

Kulturtrappan innebär i korthet att alla elever i grundskolan får ta del av minst två professionella kulturupplevelser per år. För att få en likvärdig skola har Gävle Kommun löst logistiken med transporter, bokning och administration. Samtliga skolor i aktuell årskurs får en inbjudan till konserterna och kan på så sätt delta genom att boka in sig.

Skolkonserter 2022

Tobbe Trollkarl

För alla mellan 0-99 år! Efter mer än 20 år i svenska barnprogram och över 1 000 000 sålda exemplar av trollerilådor så är Tobbe en superstjärna för barnfamiljerna!


Showen är en galen föreställning, långt från gamla gubbar med höga hattar, det här är underhållning för hela familjen i 180 km/h! Högt tempo, galen humor och mycket musik är ledorden och dom vuxna får skratta lika mycket som dom små.  Showen kan byggas ut för stora scener med Las Vegas illusioner och assistenter. Tobbe Trollkarl är ständigt aktuell i TV i olika konstellationer, som programledare, reporter eller gäst. Tobbe jobbar även mycket som konferencier på olika event.

Tobbe är en av Sveriges mest bokade barn- och familjeunderhållare. Showen är anpassad för en familjepublik med mycket skratt, där dom vuxna skrattar minst lika mycket som barnen. Just det skiljer kanske Tobbe mest från andra barnakter idag.

Målgrupp: Årskurs 1-3

Föreställningens längd:
 ca.45 minuter

Speldag:
Torsdag 1 september 09.00 samt 12.00.

Var: Gevaliasalen i Gävle Konserthus

Boka:
Marcus Olsson, Kultur & föreningsstöd
Telefon: 026-17 97 85
E-post: kulturtrappan@gavle.se

_________________________________________________________________

Musik som gör dig full av hopp!

 

En konsert för lågstadiet med Gävle symfoniorkester där vi tillsammans upplever rörelseglädjen till klassisk musik. Snabbt, långsamt, starkt och svagt, vackert eller argt, hur känns det i kroppen och hur kan vi uttrycka den känslan? Det här är en konsert där du inte vill sitta still!

Skapad av Ela Bauman, Åsa Ekberg och Karin Hansson Lasses. Musik av bla Berlioz och Grieg i arrangemang av Karl-Johan Ankarblom Dirigent Sofia Winarski.

Målgrupp: Årskurs 1-3

Föreställningens längd:


Speldag:
Onsdag 19 oktober 09.30, 10.30, 12.00.
Torsdag 20 oktober 09.30, 10.30, 12.00.
Fredag 21 oktober 09.30, 10.30, 12.00.

Var: Gevaliasalen i Gävle Konserthus

Boka:
Marcus Olsson, Kultur & föreningsstöd
Telefon: 026-17 97 85
E-post: kulturtrappan@gavle.se