Skolkonserter

Varje år bjuder Gävle Symfoniorkester flera tusen barn på ett lustfyllt insteg til den symfoniska världen genom olika konserter. Skolkonserter är en del av allt som erbjuds och ligger i Kulturtrappan.

Kulturtrappan innebär i korthet att alla elever i grundskolan får ta del av minst två professionella kulturupplevelser per år. För att få en likvärdig skola har Gävle Kommun löst logistiken med transporter, bokning och administration. Samtliga skolor i aktuell årskurs får en inbjudan till konserterna och kan på så sätt delta genom att boka in sig.

Information om skolkonserter våren 2022 meddelas

Skolkonserter hösten 2021

LUDDE B - SUPERKOMPOSITÖREN

Kom och möt en av historiens största kompositörer - Ludwig van Beethoven. Tillsammans med barnprogramprofilen Sara Edvardsson, Gävle Symfoniorkester och Saras kompis Ludde B så lyssnar vi till allt från de pampiga verken Ödessymfonin, Kejsarkonserten och Stormen till de mer intima Månskenssonaten och Für Elise.

Det slumpar sig dessutom så att Ludwig van Beethoven och Saras kompis Ludde B mer eller mindre delar samma namn. Detta är självklart ingen slump - i varje fall om man frågar Ludde B själv. Det kanske till och med är så att det i själva verket eventuellt är Ludde B som helt själv skrivit all den fantastiska musiken. Huruvida detta egentligen är sant är åtminstone för Ludde B inte helt klarlagt och något som han tycker inte bör utredas alltför noga.

Vi får, med hjälp av Gävle Symfoniorkester, pianisten Markus Kvint, Sara och Ludde B, lära känna Ludwig van Beethovens musik på ett spännande och lekfullt sätt.

Ludde B är en äldre herre med många strängar på sin lyra. Utöver att antagligen kunna skriva fantastisk orkestermusik, så är Ludde B även förmodad firad mediaprofil med egen Tv-studio. Ludde B kan av vissa betraktas som en av Sveriges, Europas och världens viktigaste personer som någonsin levat och som någonsin över huvud taget kommer att leva. Detta enligt ett av Ludde B’s egna uttalanden.

Sara Edvardsson

Sara Edwardsson, är en svensk skådespelare, programledare och sångerska som bland annat varit programledare i Bolibompa. Hon har medverkat i barnprogrammen Supersnällasilversara och Stålhenrik, 2009 års julkalender Superhjältejul som Supersnällasilversara, Supersurasunksara och Stuntstina, mm mm.

Målgrupp: Åk1-3

Föreställningens längd:
ca 50 minuter.

Speldagar:

12 oktober, klockan 09.30, 10.30, 12.00
13 oktober, klockan 09.30, 10.30, 12.00
14 oktober, klockan 09.30, 10.30, 12.00

Var: Gevaliasalen Gävle Konserthus

Boka:
Marcus Olsson, Kultur & fritid
Telefon 026-17 97 85
E-post kulturtrappan@gavle.se

 

 

 

Markus Kvint