Skolkonserter

Varje år bjuder Gävle Symfoniorkester flera tusen barn på ett lustfyllt insteg til den symfoniska världen genom olika konserter. Skolkonserter är en del av allt som erbjuds och ligger i Kulturtrappan.

Kulturtrappan innebär i korthet att alla elever i grundskolan får ta del av minst två professionella kulturupplevelser per år. För att få en likvärdig skola har Gävle Kommun löst logistiken med transporter, bokning och administration. Samtliga skolor i aktuell årskurs får en inbjudan till konserterna och kan på så sätt delta genom att boka in sig.

Peter och Vargen av Sergei Prokofiev
Gävle Symfoniorkester
Berättare: Kalle Zerpe
Dirigent: Andreas Eriksson Hjort
Längd: 40 minuter

Målgrupp: Åk 1-3

Speldagar:
20 november 2018 kl. 09.30
20 november 2018 kl. 10.30
20 november 2018 kl. 12.00

21 november 2018 kl. 09.30
21 november 2018 kl. 10.30
21 november 2018 kl. 12.00

Var: Gävle Konserthus, Gevaliasalen

Boka: Marcus Olsson, Kultur & fritid
Tel 026-17 97 85
E-post: marcus.olsson@gavle.se

Höstens lågstadiekonsert med Gävle Symfoniorkester är den klassiska sagan om Peter och Vargen, skriven av kompositören Sergei Prokofiev 1936 och sedan dess uppförd otaliga gånger över hela världen.
Moskvas barnteater beställde verket av Prokofiev som ogillade den rimsaga som först erbjöds honom, och han skrev istället ihop sagan själv.
Musiken står i fokus och rollerna i sagan spelas av olika instrument. Stråkarna föreställer Peter, flöjten är den lilla fågeln, katten är en klarinett, Peters oroliga farfar som inte tycker att Peter ska ta sig för långt utanför huset är en fagott, ankan är en oboe, och den farliga vargen spelas av tre valthorn. Så länge Peter inte går utanför staketet kan inte vargen ta honom, men han har ju en listig plan för att överlista vargen?

Kalle Zerpe, känd från Skottes musikteater, ikläder sig rollen som självaste Sergei som berättar sagan om hur Peter trotsar faran och fångar vargen. Men är vargen något att vara rädd för?
Kalle är skådespelare, musiker och konstnärlig ledare för Skottes Musikteater. Han har varit tongivande i den fria teatergruppen Skottes Musikteater, Gävle, i snart 40 år. Kalle har gjort det mesta på scenen; skådespelat, musicerat, komponerat, skrivit texter, dramatiserat och regisserat.