Anna Garde

Jag växte upp i en liten by i bergen nära Grenoble i Frankrike. Jag kom från en musikalisk familj och var väldigt tidigt intresserad av musik och började spela cello vid 3 års ålder. Jag utvecklade mina cellokunskaper genom att studera på olika platser som Guildhall School of Music and Drama i London, Hochschule für Musik i Freiburg och Kungliga Musikhögskolan (Edsberg) i Stockholm.
Jag började att spela med Gävle Symfoniorkester i augusti 2022, samtidigt som jag var medlem i LGT Young Soloist ensemble sedan 2019 och har deltagit i kammarmusikprojekt över hela världen.
Vid sidan av min musikaliska karriär var jag elitgymnast fram till 2017 och vann fyra franska nationella mästartitlar och deltog i flera internationella tävlingar.
Jag gillar att lyssna på funk och jazz, men ibland tycker jag att det behövs tystnad efter dagar fyllda med musik!
Min favoritkompositör beror verkligen på mitt humör för stunden, jag kan vara besatt av Schubert ett tag, och byta till Chopin eller Bach...
På min fritid gillar jag att uppleva naturens enkelhet och skönhet bara genom att strosa runt. Jag tycker också om att laga mat och att idrotta.
Jag kan inte dölja min speciella talang för länge... folk ser mig gå på händer eller hjula mig fram i korridorerna!
Jag har redan haft en annan karriär, som gymnast. Om jag inte var musiker nu skulle jag bli gymnastiktränare eller idrottsfysioterapeut.