À la carte

Mars - Juni

Gourmet BLÅ´s menytips 

525: -

Tostadas Sotad lax 
Rostad majssalsa, srirachamajonnäs, koriander

Svensk kalventrecôte
Gräddkokt spetskål med smak av dragon, dubbelfriterad Valbopotatis, brynt smör, löksallad, 100 veckors lagrad gouda

Brynt smörglass 
Inkokta hjortron, kardemummakrisp, riven karamellost

 

Förrätter

Tostadas Sotad lax 125:-
Rostad majssalsa, srirachamajonnäs, koriander

Grillad grön sparris 125:-
Gryèreost, picklade senapsfrön samt isad sparris- och rädiscrudité

Minutmald tartar 145:-
Nötkött från Bernhardssons gård i Årsunda, ponzumajonnäs, krispig schalottenlök, friterat rispapper, inkokt portabello

 

Varmrätter

Svensk lammstek 259:-
Örtpesto, primörer, lammsky med rostad vitlök potatispuré

Svensk kalventrecôte 299:-
Gräddkokt spetskål med smak av dragon, dubbelfriterad Valbopotatis, brynt smör, löksallad, 100 veckors lagrad gouda

Skreitorsk 275:-
Buerre blanc med gräslök och forellrom, potatispuré, örtsallad

Saltbakad  Valbo rödbeta185:-
Krämiga coco-bönor, getostcrème, confiterad lök, rostade pumpakärnor

 

Desserter

Mandelkaka med punschcreme110:-
Blåbär, blåbärsflarn

Brynt smörglass 110:-
Inkokta hjortron, kardemummakrisp, riven karamellost

Havtornssorbet 65:-
Olivolja, svartpeppar

 

Är du allergisk? Fråga oss om innehållet i maten!

Du vet väl att du kan beställa din dessert till pausen och behålla ditt bord? Beställ och betala innan du går in på konserten så står det uppställt på ditt bord när pausen börjar.