Programchef

Programchef
för
Gävle Symfoniorkester
Tillsvidaretjänst, 100 %
tillträde: januari 2020 eller enligt överenskommelse

Read English version

Gävle Symfoniorkester är en av Sveriges äldsta symfoniorkestrar och firade under 2012 sitt 100-årsjubileum. Idag har orkestern 52 heltidsanställda musiker. Verksamheten bedrivs i Gävle Konserthus och orkestern turnerar regelbundet i regionen och övriga Sverige samt utomlands. Under hösten 2018 gästspelade orkestern i Concertgebouw i Amsterdam och inför våren 2020 förbereds en omfattande turné till England under ledning av chefdirigent Jaime Martín och med Viktoria Mullova som solist.

Arbetsuppgifter
Som programchef för Gävle Symfoniorkester ansvarar du för att leda orkesterns programarbete inom ramen för uppsatta mål, såväl konstnärliga som verksamhetsmässiga och ekonomiska.
Du medverkar i samarbeten och nätverk lokalt, regionalt, nationellt och internationellt samt ansvarar för omvärldsbevakning.
Du jobbar i nära samarbete med chefdirigent, orkesterchef, producent, notbibliotekarie samt marknad & sälj och är direkt underställd konserthuschef.

Kvalifikationer
Du har högskoleutbildning eller annan relevant utbildning inom musik. Du har dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt mycket goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. Det är viktigt att du är resultatorienterad och initiativtagande med ett långsiktigt strategiskt och brett perspektiv på arbetsuppgifterna. Du har ett upparbetat branschnätverk, såväl nationellt som internationellt. Du fattar självständiga beslut och är kommunikativ med förmåga att inspirera och skapa delaktighet. Du bidrar till ett arbetsklimat präglat av kreativitet och innovativa lösningar.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Ansökan inkl. fullständigt CV till Örjan Hans-Ers, konserthuschef, orjan.hansers@gavle.se
Sista ansökningsdag 19 augusti 2019

Upplysningar
Örjan Hans-Ers 
Chef Gävle Konserthus & Gävle Symfoniorkester 
tfn: +46 (0)26-17 29 32 
orjan.hansers@gavle.se 

Fackliga företrädare
Dag Björkling, ordf Symf avd 11
tfn + 46 (0)70-922 84 57
dag.bjorkling@gavle.se