Gävle 2014

Om Gävle Symfoniorkester

LEDIGA TJÄNSTER

    


Gävle Konserthus söker

Orkesterchef
till
Gävle Symfoniorkester


Tillsvidaretjänst, 100 %

 

Gävle Konserthus & Symfoniorkester erbjuder allmänheten en mångfald och bredd av musikaliska och andra evenemang med högt ställda kvalitetskrav. Gävle Konserthus & Symfoniorkester är en del av Kultur- och fritidsförvaltningen inom Gävle kommun. Vi söker en innovativ orkesterchef med väl upparbetat nätverk i branschen och som strategiskt ska arbeta för utveckling av verksamheten utifrån Gävle kommunkoncerns vision och värdegrund.

 

Arbetsuppgifter

Som orkesterchef för Gävle Symfoniorkester ansvarar du för att driva, utveckla och följa upp orkesterns verksamhet mot uppsatta mål, såväl konstnärliga som verksamhetsmässiga och ekonomiska.

Du har direkt personalansvar för orkesterns 52 musiker, 2 producenter och 1 notbibliotekarie. Du ingår i Konserthusets ledningsgrupp.

Du fattar självständiga beslut inom verksamhetsområdet samt medverkar i samarbeten och nätverk lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har väl utvecklade ledaregenskaper och har förmågan att arbeta strategiskt och långsiktigt. Som person är du trygg, har självinsikt och mod att agera. Vi förutsätter att du har tidigare erfarenhet av att leda arbete med symfonisk musik.

Du har högskoleutbildning eller annan relevant utbildning inom musik. Du har dokumenterad ledarerfarenhet samt goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.
Det är viktigt att du är resultatorienterad och initiativtagande med ett strategiskt och brett perspektiv på frågorna. Som ledare är du kommunikativ med förmåga att coacha, uppmuntra och inspirera. Du bjuder in till dialog för att skapa delaktighet och uppmuntrar till ett arbetsklimat präglat av kreativitet och innovativa lösningar. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Upplysningar

Örjan Hans-Ers, Chef Gävle Konserthus & Symfoniorkester
tfn: 026-17 29 32
orjan.hans-ers@gavle.se

 

Fackliga företrädare

Dag Björkling, ordf Symf avd 11

tfn 070-922 84 57


Per-Åke Thorsell,Vision
tfn: 026-17 97 27


Sök jobbet via Gävle kommuns hemsida: www.gavle.se ”Lediga jobb” senast 20 september 2015.